Previous slide
Next slide

COMET Training

Gemiddeld twee maal per jaar wordt er binnen psychotherapiepraktijk ‘Voor de Verandering’ een comettraining georganiseerd, een training voor cliënten die last hebben van een negatief of een instabiel zelfbeeld.

 

Wat is een negatief zelfbeeld?

 

Je voelt je onzeker en vergelijkt jezelf vaak met anderen. Je vindt het moeilijk om van dingen te genieten en denkt vrijwel constant dat je niet goed genoeg, dom, oninteressant of onaantrekkelijk bent, dat anderen beter zijn. Je hoort complimenten niet, maar kritiek des te beter.
 
Een negatief zelfbeeld is een vaste negatieve overtuiging over jezelf die tot uiting komt in je denken, in je gevoel en in je gedrag. Een negatief zelfbeeld heeft invloed op veel gebieden van je leven, brengt nogal wat beperkingen met zich mee en gaat meestal niet vanzelf over.

 

Een negatief zelfbeeld ondermijnt jezelf op vele gebieden en manieren. Zo dringt positieve informatie uit jouw omgeving niet (goed) door bij je. Het staat vrij en gelukkig leven in de weg. Ook ben je minder goed in staat te leren en jezelf te ontwikkelen. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in hoe je met anderen (relaties, vriendschappen, werk) omgaat.
Wat is COMET?
COMET staat voor Competitive Memory Training. Het is een gestructureerde (geprotocolleerde) training gericht op het veranderen van een eenzijdig negatief beeld over jezelf in een positief of beter gebalanceerd zelfbeeld. De behandeling is ontwikkeld door Kees Korrelboom. Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de training.
In de training leer je positiever over jezelf te denken door meer aandacht aan positieve eigenschappen van jezelf te besteden. Daarnaast leer je een positieve herinnering op te roepen waarbij je je bijvoorbeeld trots, sterk of juist rustig voelt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zelfspraak, verbeelding, een positieve lichaamshouding en muziek. Als er dan momenten zijn waarin je je onzeker voelt, kun je die positieve herinnering activeren, waardoor je je zelfverzekerder gaat voelen.
 
Doel van de training.
De COMET training is bedoeld voor mensen die van hun negatieve zelfbeeld af willen en met meer zelfvertrouwen de wereld tegemoet willen treden. Mensen die positiever over zichzelf willen leren denken en die in staat willen zijn plezier te beleven aan de grote en de kleine dingen in het leven.
Kosten
De training is onderdeel van een lopend behandeling bij Voor de Verandering. De kosten kunnen worden gedeclareerd bij de ziektekostenverzekering. Afhankelijk van de afgesloten verzekering wordt de training volledig dan wel gedeeltelijk vergoed.
 
Werkboek
Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het werkboek ‘Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen’ van Kees Korrelboom (ISBN 9789031390571). Je kunt dit boek via de praktijk aanschaffen voor € 24,95.